Chocolade zonder toegevingen

Niet zomaar chocolade, maar een création unique. Chocolat Essentiel heeft de eerste gezonde (*) Belgische praline ontwikkeld. Gemaakt met pure ingrediënten: cacao, honing en zorgvuldig gekozen essentiële oliën. Zonder geraffineerde suiker, geen kunstmatige toevoegingen, enkel natuurlijke ingrediënten die elkaar op harmonieuze wijze ondersteunen.

Elke praline is een samenspel van smaak en gevoel: de intensiteit van cacao, de zachtheid van honing en subtiele maar duidelijke botanische toetsen. Geen toegevingen op smaak noch op kwaliteit. Enkel de essentie van chocolade: puur, eerlijk en met aandacht gemaakt.

*Gezond dankzij natuurlijke ingrediënten en zonder geraffineerde suikers.

Gepatenteerde wetenschap in een praline

Een praline gemaakt met pure cacaomassa, honing en zorgvuldig gekozen essentiële oliën. Ontwikkeld in België door chocolatiers, artsen en voedingsdeskundigen die kennis en ambacht samenbrengen. De formule is gepatenteerd, de aanpak ongewoon eenvoudig: smaak en werking in balans. Cacao met opneembare mineralen en antioxidanten/flavanolen in combinatie met plantenextracten dragen bij aan welzijn en vitaliteit. Ze ondersteunen het lichaam, helpen bij vermoeidheid, balanceren energietekort en bevorderen concentratie. Een praline die goed smaakt en goed doet.

Voordelen voor je gezondheid

Onze pralines zijn rijk aan mineralen zoals zink, ijzer, fosfor, kalium en magnesium, waardoor elke praline de spierfunctie en eiwitsynthese (Mg, K, Zn) ondersteunt, bijdraagt aan energieproductie en zuurstoftransport (P, Mg, Fe), vermoeidheid helpt te verminderen (Mg, Fe), bescherming biedt tegen oxidatieve stress (Zn) en het elektrolytenevenwicht helpt te behouden (Mg).

Op een zachte en aangename manier dragen de pralines bij aan:

  • reductie van stress en meer ontspanning
  • een betere slaapkwaliteit
  • een sterker immuunsysteem
  • meer innerlijke rust en evenwicht
  • een gezonde spijsvertering
  • bescherming van de lichaamscellen
  • minder vermoeidheid en meer energie

Our chocolate’s origin story

Het begon enkele jaren geleden, toen de aromatherapie van mijn dochter me uitdaagde om haar dagelijkse inname van essentiële oliën niet alleen doeltreffend, maar ook aangenaam te maken. Essentiële oliën — de pure essentie van planten, natuurmedicijnen zonder bijwerkingen — worden traditioneel ingenomen met honing als drager.

Om de smaak te verfijnen, begon ik te experimenteren met pure biologische honing en verse zesten. En om het innemen te vergemakkelijken, omhulde ik kleine lepeltjes van dit mengsel met 100% pure cacaomassa. Het

resultaat verraste me: een verfijnde lekkernij, samengesteld uit slechts enkele natuurlijke ingrediënten, maar rijk aan mineralen zoals ijzer, koper en chroom. Stoffen die lichaam, geest, schoonheid en welzijn ondersteunen.

Wat begon als een zorgzame moederlijke handeling, groeide uit tot een passie. Een zoektocht naar evenwicht tussen wetenschap en zintuiglijkheid, tussen gezondheid en genot. Zo ontstond Chocolat Essentiel: chocolade in haar puurste, meest betekenisvolle vorm.

Katarina - wetenschapster

Kernteam achter Chocolat Essentiel

dr. ir. Katarina Verhaegen

Burgerlijk ingenieur (KU Leuven) met een doctoraat in elektromechanica. Ze specialiseerde zich in productontwikkeling en orthomoleculaire geneeskunde, waar ze haar technische expertise koppelt aan gezondheid en innovatie.

prof. em. dr. Walter Luyten

Arts en doctor in de neurowetenschappen (KU Leuven) met een achtergrond in informatica. Hij heeft ruime ervaring in geneesmiddelenonderzoek bij Janssen Pharmaceutica en is expert in bioactieve plantenstoffen.

dr. Wouter Vervecken

Biotechnoloog (PhD, Universiteit Gent) en voormalig onderzoeker bij VIB/Gent University. Hij werkte 15 jaar als drug developer bij Oxyrane, waar hij evolueerde van Chief Science Officer tot CEO.

Hans Jacobs

Ervaren bestuurder en commercieel strateeg met internationale leidingservaring. Gespecialiseerd in strategie, M&A en change management, helpt hij organisaties duurzaam groeien dankzij zijn 360° bedrijfsinzicht en sterk netwerk.

Gezond Genieten

Bij de eerste krak, een laagje 100% chocolade langs buiten, binnenin een licht smeuïge, zoete vulling. In de mond smelten ze samen. Een praline om langzaam te savoureren zoals een goede wijn. Elke praline is een klein moment van stilte. Voor wie proeft met aandacht, niet uit gewoonte. Chocolat Essentiel is genieten zonder schuldgevoel.